Tiden går och så gör jag. Antar jag. Det förändras inte så mycket, även om jag vill det. Jag gillar gamla ordspråk, men det där med att tiden läker alla sår, det vet jag inte längre om det är så väldigt sant. Vissa sår kanske, men inte alla. Sårskorpan lägger sig, men under den blöder det. Saknadens sår, de blöder långt bortom läkning. Kanske ska det så vara. Priset som man ska betala. Jag lämnade smärtan bakom mig, och istället fann jag ondskan. Herreminje, vad dramatiskt. Har nog sett Phantom of the Opera once to many. 

Jag får väl vandra vidare. Lämna det som gör ont, och finna det som skrämmer mig. Osäkerhetens framtid. Inte den ljusnande framtid som vi skrålade om när vi tog studenten 1980. Så många år, så mycket som hänt. Och ändå, så lika livet är. Lite mer självsäker, lite mer envis. Men samma rädsla, samma skräck inför livet. Kanske kanske är det dock så, att i dag stångar jag livet med huvudet först, och tar för mig mer. Kanske ser jag mitt värde mer idag, än jag gjorde då. Ja, så är det. Slå mig i skallen, och jag sparkar dig i arslet. 

6 reaktioner till “Tiden går och ….. jag med.

 1. Skulle så gärna vilja veta vad som drabbat dig i livet lite mer i detalj än det jag redan vet, men förstår att detta inte är rätt forum att berätta i + du kanske inte vill/ orkar berätta.

  Skickar dig styrkekramar.

  Tack Hmm. Nej, det här är inte rätt forum, tror jag. Men egentligen, det som hänt mig är väl mest livet 🙂 Allt man gör har ju konsekvenser, ibland oväntade dock. Men det får man ju leva med, vare sig man vill eller ej.
  Kram tebaks!

  Gilla

 2. Jag ser inte din blogg!!! Hittade bara en kommentar i högerspalten som gick att klicka på. Kära vän hur ÄR det egentligen????
  Massor av kramar!!!

  Har jag blivit osynlig?? Näää, kanske bloggen är sur på mig som aldrig skriver 🙄 Det är ungefär två steg fram och ett bak, men bakslagen blir bara tyngre att ta. Men ibland ser jag en ljusning i alla fall! Jag är född optimist, och jag SKA ordna upp livet igen. Och guben kommer inte undan, det ska han ha klart för sig 👿
  Massor av kramar till dig med kära Tofflan!

  Gilla

 3. Ja, kära nån så du har det. 😦 Fan, fan, fan. Du är värd så jävla mycket bättre än så här. Jag kan bara ana den smärta du känner men det gör ont i mig. Kan Syster svara mig på frågan hur det kommer sig att vi är så bra på att ta hand om andra men helt urusla på att ta hand om oss själva? Och vad är det som vi utsöndrar som gör att vi drar till oss trasiga själar i massor? Och varför tar aldrig någon hand om vår smärta??? Massor av kramar från mig också!

  Hehe, jo jag jobbar på den där biten att ta hand om mig själv och Lilleman. Kanske är mitt problem lite att det är första gången jag dragit till mig en sån väldigt trasig själ. Och då tar det kanske lite tid att reda ut… Men som sagt, jobbar på det 🙂 Upwards and forwards, så har jag ju levt livet förut, så då får jag göra det nu med. Massa kramar till dig med, cause you are worth it!

  Gilla

 4. Men oj, vad jag svär. 😳

  Man får svära i min blogg, jag sparkar ju folk i arslet jag 🙂

  Gilla

 5. Jadu. En del brinner med en så varm låga att de drar till sig alla ledsna Mårror i behov av värme som finns i närheten. Förståeligt men det blir tungt i längden om ingen Påfyllare ser dem och kan hjälpa dem balasera sig. Men framförallt är det ju en balanskonst Ljusbäraren själv måste lära sig. Det kan vara så svårt, svårare än vi andra kan förstå. De som har ett sånt varmt och öppet hjärta, det är svårt att stänga dörren dit om än så bara ibland. Viljan att ge är så stark.

  *krampårej*
  Det är kanske tur att jag blivit elakare med åren 🙄
  *Krampårejtebaks*

  Gilla

 6. Men nu ser jag dig! Jag öppnar länken från min blogg igen till dig!

  Kram och kämpa på!!!
  Vad skönt att jag inte var helt borta 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s